Feb 192014
 

brandzwaarblondSinds een paar jaar schrijft de Brand bierbrouwerij een bierbrouwwedstrijd uit voor amateurbrouwers.
Dit doet zij samen met Pint, de Vereniging Promotie Informatie Traditioneel Bier, een club van bierliefhebbers en kritische consument. Afgelopen jaar was het de beurt aan een zwaar blond bier. Dat heeft men geweten: het aantal inschrijvingen, verdeeld over het hele land, overtrof alle verwachtingen na het voorafgaande jaar. De uiteindelijke winnaar werd een bier van Jacques Bertens uit Loon op Zand, wiens bier begin augustus werd gebrouwen bij Brand in Wijlre en vanaf eind oktober 2013 in de handel kwam.
Het is een heel prettig zwaar bier geworden van 8,5%, volgens de Brandtraditie met veel hop (5 verschillende soorten worden er gebruikt), en met een opvallend frisse smaak. Het ‘gevaar’ is nu wel dat je het dus veel te vlot drinkt – geen bezwaar voor de brouwers, natuurlijk, maar je moet er wel rekening mee houden, anders slaat het stevig door! Het bier geurt ook heerlijk en daarom kun je dit het beste in een kelkvormig glas uitschenken om volop van die geur te profiteren.
Fantastisch toch, dat zoiets kan voortkomen uit ‘hobby’-brouwers? Maar daarvan zijn er dan ook vele honderden in het land, en getuige de enthousiaste filmpjes op internet wordt het allemaal goed tot professioneel aangepakt, zie ook:
Brand-bierbrouwwedstrijd

Dat belooft weer wat voor dit jaar, waarin nu een zogeheten IPA-bier gevraagd wordt: een India Pale Ale bier van tussen de 4,5 en 7% alcohol.
Ook trek gekregen, of wil je misschien meedoen? Zie het reglement op: Brandpint-bierbrouwwedstrijd-2014

Dit bier kan allicht uitstekend bij losse hapjes. Anders: zomaar en op het terras.

€ 1,30 per flesje 30cl bij Jumbo, Mitra en natuurlijk in de Horeca.

 Posted by at 14:59

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)