De Cachapoal-vallei in het centrale deel van Chili is bij uitstek een gebied om krachtige en gezonde wijnen te produceren. Grond, klimaat en landschappelijke omstandigheden werken hier samen om de beste druiven te laten rijpen, die via moderne productiemethoden garant staan voor zuivere en biologische wijnen.
De producent in kwestie heet Viña la Rosa en is helemaal op de duurzame toer. Bijna twee eeuwen lang bezit de familie Ossa y Mercado dit centraal gelegen wijnbouwgebied, 140 km bezuiden Santiago, de Chileense hoofdstad. Veilig achter de kustbergen gelegen, bij een mooi gemiddelde temperatuur en dito neerslaghoeveelheid, rijpen hier gave, frisse druiven tijdens lange, stabiele seizoenen.
Deze Chardonnay geurt en smaakt heerlijk fris naar passievruchten en heeft een prima evenwicht tussen zuur en zoet. Sappig en makkelijk drinkbaar, plus een smaak die ruim blijft hangen in de mond. Licht gekoeld komt hij het best tot zijn recht, vond ik.
Geschikt bij: met name vis (of schaaldieren), wit vleesgerechten, salades, maar dan niet met zware sausen. Ook goed als aperitief te drinken
€7,50 bij Gall&Gall