Jun 072014
 

lapalmaroseMet de komende warme Pinksterdagen in het vooruitzicht is een lekker rosé’tje natuurlijk nooit weg! Naast alle andere heerlijkheden en alle rode en witte wijnen die er zoal zijn, en die we de afgelopen weken behandeld hebben, is er ook altijd ruimte voor een rosé met deze kwaliteiten.
Deze rosé is afkomstig uit het zonnige en warme Chili, uit de Cachapoal-vallei in het centrale deel en samengesteld uit de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Meestal staat die combinatie garant voor mooie wijnen en dat is hier niet anders: de Merlot en de Syrah zorgen voor de zachte smaak en geur van rode bessen en aardbeien en rijpe vruchten als appel en peren, de Cabernet verleent er zijn frisse, stevige karakter aan. Wel gekoeld drinken, maar niet te veel.

Deze fles is onderdeel van een speciale WK-aanbieding bij Gall&Gall. Daarin zitten 3 wijnen uit de landen van de eerste 3 tegenstanders van Oranje – leuk gevonden! Op de overige twee wijnen in dat pakket kom ik binnenkort graag terug (een witte Spaanse en een rode Australiër).

Geschikt als aperitief; bij alle wit vlees en vis; ook groentengerechten.

€10,- in WK-proefpakket (3 verschillende flessen) bij Gall&Gall
Anders ca. €5,50

 Posted by at 12:49  Tagged with:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)