Jul 152014
 

balmontDitmaal eens een ‘goedkope’ rosé-wijn op onze blog. Tenslotte is het niet zo, dat alleen maar de wat duurdere wijnen meetellen. Nee, dat is allicht wel makkelijker, maar juist de goedkopere verdienen een degelijke beschouwing, omdat niet iedereen bereid is, of in staat, om royaal te dokken voor een wijn. Zeker als je alleen maar op zoek bent naar een ‘doordeweekse’ wijn. Met de komende warmte in aantocht daarom deze rosé uit het goedkopere segment.

Ik moet zeggen dat-ie me dan zeker niet tegenvalt: een mooie kleur, een simpele, maar degelijke smaak en geur. Weliswaar aan de lichte kant, maar er is toch wel degelijk een bloemig boeket te bespeuren. Een goed, frisse smaak, een tikje aan de zure kant, maar verre van wrang of zo. De nasmaak is ook goed en zuiver.

Jean Balmont in de streek van Languedoc-Roussillon, Frankrijk, heeft uit de Cabernet Franc druif (die meestal voor goede rode wijnen wordt gebruikt) toch een behoorlijke rosé geproduceerd. De wijn verdient een voldoende en is verrassend voordelig bij de Hema te koop.

Geschikt bij: salades en alle soorten wit vlees

€3,75 bij Hema

  2 Responses to “Cabernet Franc Rosé Jean Balmont 2013”

  1. Fijn dat jullie ook het goedkopere segment meepakken, dit toont wederom echte kennis! Zelf ben ik afgelopen zomer fan geworden van Signature Montplo. Lekker voor bij de bbq, echt een aanrader!

  2. Gekregen met kerst. Vond hem zo lekker dat ik wilde weten waardeer rose te koop is. Zo kwam ik bij jullie blog terecht. Wat een verrassing, bij de Hema en dan zo goedkoop! Leuk! P naar de Hema.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)