Jun 212018
 

Le Pavillon Pauillac 2012Overgebleven van een Kerstactie bij de Lidl trof ik deze wijn aan in m’n bewaarrek.

Die moest natuurlijk ‘nodig’ worden soldaat gemaakt, “voordat ie bederft”. Maar geen zorg: de wijn is nog meer dan voortreffelijk. Alleen al het openen belooft al goede dingen: die typische rijke bordeaux-geur van kersen, vermengd met iets van salie en laurier, heerlijke wijn om in je glas goed rond te walsen en op te snuiven.

Dat deze wijn een eenvoudiger broertje is van die hele grote kanonnen uit deze streek boven Bordeaux aan de Gironde: de Rothschilds en het fameuze Latour, dat mag niet hinderen. De kwaliteit van deze ‘onder’-wijn is meer dan voldoende om goed van te genieten en vooral dromerig te vermoeden hoe de grote broers dan wel moeten smaken en geuren.

De wijn is samengesteld uit de druivenrassen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot, met de eerste duidelijk in de meerderheid. De smaak heeft veel van zwart fruit, met een lichte drop-indruk. Naast de al genoemde kruiden zijn er goede, heldere tannines en blijft de smaak daardoor mooi lang hangen. Niet al te zwaar qua alcohol (12,5%) vond ik hem ook uitstekend om ‘los’ van te genieten, op een luie avond.

Geschikt bij: rundvlees en wild, gevogelte en pittige (gegrilde) groenteschotels.

€15,- bij Lidl (maar momenteel niet…)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)