Jul 162018
 

Altijd op zoek naar goede én betaalbare wijnen komen we regelmatig langs de diverse bekende supermarktketens. Vaak met minstens aanvaardbare, en soms ook uitstekende, resultaten. Ook deze keer weer: een gave Costières de Nîmes uit 2015.

De naam geeft het al aan: de wijngaarden liggen nabij Nîmes, in Zuid-Frankrijk, zo richting Arles. Het vermaarde moerasgebied de Camargue aan de Middellandse Zee is er dichtbij, en dan is zo’n naam als ‘Lamargue’ goed te begrijpen. Tegenwoordig behoort de wijnstreek tot de Rhône-wijnen en men werkt hard aan de verbetering van het aanzien van deze wijnen. Voorheen had het een mindere naam vanwege de vele bulkwijnen die hier vandaan kwamen. Aan de fenomenale geschiedenis van deze streek zal het niet liggen – de eerste wijnstokken dateren van de Phoeniciërs en in de Middeleeuwen werden wijnen geleverd aan de pausen in het naburige Avignon. Maar de beruchte druifluis en de Tweede Wereldoorlog hebben het gebied behoorlijk teruggeslagen.

Lamargue is een prima voorbeeld van alle verbeteringen. Een aangenaam boeket van kersen en bessen plus de aardse indruk die de opleg op eikenhouten vaten verraadt. Een zachte en tegelijk volle, kruidige smaak met daarin iets van chocolade. Een prachtige rode kleur en aangename tannines.

Dit is gewoon een prima wijn, samengesteld uit de druivenrassen Syrah, Grenache en Mourvèdredie. Hij zal het vooral bij gegrild vlees goed doen, en trouwens ook bij chocolade! Hopelijk zet de lokale ontwikkeling zich verder voort.

Geschikt bij: rood (gegrild) vlees, wild, sauzen, harde kaas, chocolade

€10,- bij Aldi

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)