Jul 202018
 

Boven Madrid ligt de wijnstreek Rioja, en daartussen ontspringt de rivier de Ruedo, die dan westwaarts loopt en in Portugal overgaat in de Douro. Die laatste is bekend van de portwijnen, maar de Ruedo in Spanje is weer bekend door de wijnstreek op beide oevers (riberas) genaamd: Ribera del Duero. In dit gebied, met zo’n harde klimaat, ligt onder andere het wijndomein ‘Lopez Christobal’ sinds zo’n 25 jaar. Men heeft hier 9 wijngaarden voorzien van de modernste middelen en installaties om die 9 verschillende karakteristieken zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen.
De Lopez Christobal 2014 is zo’n typische vertegenwoordiger van de rode wijn uit deze streek, met vrijwel alleen de ‘vroegrijpe’ Tempranillo-druif en een beetje Merlot. Dat wil zeggen: een rode kleur met een paarse toets erin, een sappige smaak van rijpe bessen en met stevige zuren. Mooie kruidigheid en een fijne zoete nasmaak.
Een soepele en tegelijk stevige rode wijn, die stáát in je glas.

Geschikt bij: vlees, ook lamsvlees, groenteschotels.

€13,- bij Sligro

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)