Oct 112016
 

caceresZeer bekend zijn de Rioja-wijnen uit Spanje, al sinds jaar en dag. De kwaliteit is er alleen op vooruitgegaan na de aanschaf van moderne apparatuur voor het oogsten van de druiven en voor het wijnproces. De beroemde Rioja Alta, het hogere gedeelte dus, rondom Cenicero aan de Ebro, heeft een fantastisch klimaat om prima druivensoorten te kweken en dat is goed te merken in dit slag wijnen!

Het is een dieprode wijn met een vleugje paars erin, met een geur van een beetje vanille en vooral ook van de eiken vaten waarin de wijn een kleine 2 jaar heeft gerust. In de smaak vond ik evenwichtige zuurtjes en divers rood fruit, met een mooie nasmaak. Een tegelijk krachtige en elegante wijn, pittig en fluwelig. Allemaal blijkbaar te danken aan de hoofddruif de Tempranillo plus de bijgevoegde Garnache en Graciano.

Geschikt bij: vleesgerechten en wild en de bekende harde kazen.

€9,- bij Plus

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)