May 172016
 

montepulcianoDe wijngaarden van de Abruzzen liggen achter de bergen van de Apenijnen aan de Adriatische kust. Die ligging zorgt daar voor een ideaal klimaat voor alles wat groeit en bloeit, dus ook voor de druiven, zoals de Montepulciano. De hellingen zitten vol kalkrijke klei en dat, samen met de warmte en ook de koele en droge winden van de zee, zorgt haast vanzelf voor rijke, rijpe druiven.

Deze rode wijn moet je overigens niet verwarren met die andere wijn met deze druivensoort in de naam: Vino Nobile de Montepulciano, want die komt uit de Toscane en is echt wel van een andere orde (meestal dan).
Werkelijk paars-rood van kleur is deze Italiaan en hij heeft éven tijd nodig om zijn geuren af te staan. Daarna ruik je kersen, zwarte bessen en kruiden en dat zet zich ook in de smaak voort. Ook een zeker zuurtje ruik je goed, maar in de smaak valt dat best mee. Verder is deze wijn niet zo’n hoogvlieger, maar dat mag je voor de prijs ook niet verwachten. Niettemin vind ik het een karakteristieke Montepulciano met een aangenaam karakter.

Geschikt bij: rood vleesgerechten, pasta, pizza en ‘los’.
€3,30 bij Aldi

  One Response to “Montepulciano d’Abruzzo 2015”

  1. Vind wijn uit de Abruzzen sowieso 1 van de betere en lekkerdere wijnen uit Italië. Bij een goed gemaakte wijn uit die streek met juiste rijping proef je perfect de klei grond in de smaak naar voren komen! Beste wijn komt uit het lekkerste klimaat!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)