Jun 062016
 

saintmartin
West van de beroemde Franse stad Avignon (u weet wel: die stad van de vermaarde brug ‘pont d’Avignon’ uit het bekende liedje) liggen de wijngaarden van Saint Martin, inmiddels in handen van de familie Grijsels, die er stevig aan het oppoetsen en verbeteren is geslagen. Men werkt er half-en-half biologisch, dus dat is ook een aanwinst voor het milieu en daarmee voor ons allemaal. In hoeverre men nou precies wel of niet biologisch bezig is, tsja, dat weet je nooit helemaal zeker. De wijn valt onder een beschermde herkomstbenaming, aangeduid met AOP, dus mag je in ieder geval aannemen dat de oorsprong van de wijn is gegarandeerd. Over de kwaliteit zegt dat dan nog niets, maar… daar zijn we zelf nog bij, natuurlijk!

Deze mooie rode wijn is in elk geval een gaaf voorbeeld van de laatste stand van zaken bij deze wijnbouwers. Een mengeling van Grenache- en Syrah-druiven zorgt voor een tegelijk zachte en pittige smaak, met een heerlijke fris-fruitige geur van rood fruit zoals van aardbeien en kersen. Het geheel is een fijne, lichte Côtes du Rhône wijn, erg vriendelijk en met een aangenaam zuurtje. Ik vind ‘m goed in balans, óók met de prijs trouwens.

Prima in combinatie met (gegrild) vlees en gevogelte, ook wel met wild (maar dan iets aan de lichte kant). Ook goed als aperitief in te zetten.

€6,- bij Hema

Cadeauwinkel

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)