Jul 072016
 

tussockEen paar jaar terug kwam er al eens een ‘Tussock Jumper’ langs op onze wijnblog, en ook nu is het me nog steeds niet helemaal duidelijk hoe dat nou zit met die rode jasjes die de getekende dieren op het etiket hebben aangetrokken. Dat is waarschijnlijk ook precies de bedoeling: een reclame-geintje, oftewel gimmick.

Ik vind het best, als de wijn zelf maar goed op orde is en daar heeft dit gemengd Hollands-Portugese bedrijf prima voor gezorgd, allemaal onder het motto: hou het eenvoudig (maar wél goed!).

Wij kregen een paar nieuwe ‘rode truitjes’ te proeven, een Nero d’Avola en een Tempranillo – ik koos de Spaanse wijn voor deze test.

De tempranillo is een typisch Spaanse druivensoort, die uitermate geschikt is voor wijnen van uitsluitend deze ene druif (oftewel een cépage), omdat hij zowel in het zuur als in het zoet zacht van aard is, en daarmee meteen compleet. Dat vinden veel mensen erg aangenaam – anderen vinden dat juist te weinig uitgesproken, natuurlijk.

Deze Tempranillo biedt precies wat je van een goede Tempranillo mag verwachten: een donkerpaarsrode kleur, met geuren van zwarte bessen en bramen, een zachte, romige smaak van dezelfde vruchten en iets van vanille plus een kleine, maar prettige nasmaak. Gewoon een fijne, aangename, rode wijn, zonder speciale uitschieters, maar van een goede kwaliteit.

Geschikt bij: vleesgerechten, groenteschotels, pasta’s e.d.

€4,99 bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)