Aug 222016
 

sanmillanrioja

Als je bij sommige mensen de naam ‘Rioja’ laat vallen, beginnen die een beetje te huiveren, maar dat vindt z’n oorsprong in de gigantische overdaad van deze Spaanse wijnsoort uit de zeventiger jaren, toen deze wijn ineens erg populair werd, en waarvan de kwaliteit, laten we zachtjes zeggen, toen niet altijd even goed was. Dat kwam omdat de eerste (uitstekende!) golf van Rioja’s gevolgd werd door beunhaas-wijnen van bedenkelijk allooi. Tsja, er blijven altijd profiteurs bestaan, en die bederven veel voor de goedbedoelenden. En dan komt er gauw de klad in, een lot dat meer wijnen in die tijd trof.
Maar er is geen enkele reden om vandaag de dag een Rioja te laten staan, want heus, er zijn weer/nog hele goede te vinden. De onderhavige supermarkt-Rioja blijkt een degelijke, recht toe-recht aan wijn te zijn, gemaakt van één druivensoort, de Tempranillo. Dit geeft een dieprode, haast purperen, wijn, die heerlijk geparfumeerd smaakt én ruikt. En er zitten nog genoeg tannines in de fles om ‘m ook nog enkele jaren rustig te bewaren.
De naam van deze wijn komt van de kloosters van de streek San Millan de la Cogolla, die tegenwoordig zelfs op de Unesco-werelderfgoedlijst staan.

Geschikt bij: alle (rood) vlees, pasta’s en chorizo

€ 5,– bij o.a. Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)