Mar 102015
 

montesierra1Ditmaal trekken we de Spaanse bergen in, nou ja: tot aan de voet van de bergen.

En wel de Pyreneeën, in de streek Somontano (dat betekent overigens: onderaan de berg). En de bodega in kwestie heet heel toepasselijk: Bodega Pirineos. Daar heeft men uit de Tempranillo, de Cabernet Sauvignon en de Moristel in dit blijkbaar gezonde klimaat een stevige en smakelijke rode wijn geproduceerd. De kleur is vol rood met een paarse inslag, de geur is bepaald kruidig, haast tabakachtig van indruk, en heeft kenmerken van wild fruit. De smaak is zeker zo kruidig en de opleg op eiken vaten is er goed aan af te proeven, om zo te zeggen.

Ik vond deze wijn een heel eigen gezicht hebben, en zelfs al is hij van de oogst 2008, dan nog zou hij gerust nog een aantal jaren kunnen blijven liggen, want er zitten voldoende tannines in. Tegelijk zacht en met een fijn zuurtje is deze wijn prima geschikt bij degelijke vleesschotels en dergelijke.

Geschikt bij: (gegrild) vlees, gevogelte en de bekende kaasjes.

€5,- bij Aldi (en ook Mitra en online-winkels)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)