Mar 132015
 

valpolicella

Ooit wel eens van die dure, maar mooie Italiaanse wijn Amarone della Valpolicella genoten? Dan weet je vast nog wel dat je toen iets heel fraais ontkurkt had! Maar ja, die prijs, hè, die loog er meestal niet om…

Er bestaat echter ook een goedkoper zusje van deze wijn, en die is in goede jaren niet veel minder: de Valpolicella Ripasso. Deze wijn wordt samengesteld uit de druivensoorten Rondinella en Corvina uit de streek van Verona, maar heeft als bijzonderheid twee gistingen gehad, één gewone en één op schillen van druiven die eerder voor de Amarone zijn gebruikt (vandaar die aanduiding ‘ripasso’ in de naam: her-passage). Het resultaat is een uitstekende, evenwichtige wijn, met een rijke herinnering aan de Amarone-wijn. Een gloedvolle dieprode kleur, een geur van rode vruchten, zoals bramen en kersen. De smaak is navenant vol en rijp en ‘hangt’ lekker in je mond.

Deze wijn doet, zoals gezegd, weinig onder voor een reguliere Amarone, maar je krijgt er minder pijn van aan je portemonnee! Normaal ligt de prijs zo rond €14 à 15, maar momenteel is de wijn ook voordeliger te verkrijgen.

Geschikt om fijn los de drinken, en verder bij mooie vleesschotels en andere stevig gekruide gerechten; bij rijke salades.

€7,50 à 9,- (normaal €15,-) bij Gall & Gall, en div. online wijnwinkels

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)