Oct 102018
 

Merlot is een heerlijke druivensoort, dat weten we allemaal wel, toch? Altijd rond, sappig, aangenaam, heerlijk naar rood fruit smakend en geurend. Wat gebeurt er dan als je deze mengt met de druif Petit Verdot, die tenslotte bekend staat om zijn kracht en diepgang? Een druif die weliswaar een lastige klant is wat betreft het rijpen en de opbrengst (meestal alleen een rijke oogst in warme jaren), maar wat een pit!

Wel, één van de resultaten daarvan vinden we in deze Spaanse wijn uit de streek van Valencia en ik moet zeggen dat de mengverhouding dik voor elkaar is en een prima uitgebalanceerde, diep robijnrode wijn heeft opgeleverd. De zachte, aangename smaak van de Merlot krijgt hier opeens een kruidige diepgang en mooie tannines (het ‘zuurtje ‘). De geur heeft iets rokerigs en mede daardoor zal deze wijn stevig rood vlees of wild heerlijk begeleiden. Ook apart drinken zal niemand mishagen, denk ik zo, bijv. bij wat losse hapjes. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten!

Geschikt als aperitief, bij rood vlees en wild, pittige hapjes en rijke groenteschotels.

€5,50 bij Hema

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)