Oct 242018
 

Zonin Amarone della Valpolicella 2014Eerder dit jaar presenteerde ik al een Amarone 2014 van Aldi (zie ev. Amarone-aldi-2014) en nu Gall&Gall/AH een aanbieding hebben van dezelfde wijn, maar dan van een ander huis, vind ik het wel aardig een vergelijking te maken, al ligt de prijs van de onderhavige wijn wel een flink stuk hoger.

Ook deze wijn komt natuurlijk uit de Valpolicella-streek, provincie Veneto, Noord-Italië, en is samengesteld uit de drie druivensoorten Corvina, Rondinella en Molinaro (ongeveer verdeeld in volgorde 60%, 35% en 5%). De druiven worden eerst zo’n vier maanden na oogsten opgelegd en dan pas geperst. Daardoor wordt de wijn intenser en sterker, maar is de opbrengst ook minder en daarmee de prijs weer hoger.
Deze wijn kent een percentage van 15,5 en is daarmee een vol procent hoger dan de Aldi-wijn. Ook de geur en smaak van de paarsrode wijn is intenser en kruidiger en de tannines zijn zachter en meer in balans met het zoete.
Een fijne indruk van zwarte kersen en wat aards/kruidig zoals in donkere chocolade. De karakters komen dus wel overeen, maar de kwaliteit van deze Zonin is hoger. Gezien het prijsverschil mag dat dan ook wel, vind ik. Gelukkig is er voor kaarthouders tijdelijk een dik tientje voordeel, zodat we deze bijzondere wijn uit een goed oogstjaar eens kunnen aanschaffen voor een redelijke prijs.
Een volle, weldadig smakende wijn met een blijvende indruk.

Geschikt bij: roodvleesgerechten, licht wild, gekruide groente- en stoofschotels. Ook bij een goed voorzien Italiaans kaasplankje met harde kazen niet te versmaden.

€16,- (zonder kaart: €27,-) bij Gall&Gall (en AH)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)