Nov 062018
 

Zo voorafgaand aan een fijn diner wil ik me nog wel eens op een mooie port storten, dan vooral een warmbloedige, zachtaardige rode port. Gewoon, als opmaat tot het lekkers dat nog komen gaat. Vooral als het later in het jaar, of midden in de winter is, dient zo’n glas dan uitstekend als ‘opwarmertje’.

In dat opzicht is deze Dow’s mij goed bevallen. Dieprood met een paarse inslag geurt de wijn naar bramen, en die bramen keren samen met zwarte bessen in de smaak terug. Bovendien maakt deze port een kruidige indruk en bezit ook iets peperigs, gelukkig heel anders dan menige echt zoete port.

Dow’s is één van de merknamen van de wijnfamilie Symington in de Douro-vallei, Portugal, die er grote arealen wijngaard bezit en ‘Lodges‘ in de stad Porto voor het rijpen van de wijnen. Deze Midnight Port is een stevige, maar niet al te zware port, die zijn prijs zeker waard is. Fijn voor in de komende winter – ja, die komt er vast nog wel aan!

Geschikt als aperitief en bijv. samen met chocolade-gerechten.

€15,- bij slijterij en groothandel

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)