Nov 132018
 

Rioja kennen we allemaal wel: dan denken we aan Noord-Spanje en een gebied met de rivieren de Ebro en (de naamgever van de streek) de Rio Oja en vooral denken we aan die lekkere wijn die er vandaan komt. Maar die naam Saxa Loquuntur, wat betekent dat dan? Wel, het blijkt Latijn te zijn en het betekent: Rotsen Spreken. Blijkbaar is de lokale bodem naast klei en kalk ook rijkelijk voorzien van stenen en ander harde materialen. En blijkbaar wilden de wijnbouwers dat een keer laten weten aan de wereld, mogelijk omdat het gebied zowel een goede wijnopbrengst brengt als lastig te bewerken is.

In ieder geval is het resultaat van deze wijn van de Tempranillo- en de Garnachadruif zeker niet rotsig of droog, integendeel: deze diep zwart-rode wijn smaakt sappig naar bramen en zwarte kersen en geurt ook er ook naar, samen met iets kruidigs/peperigs. De tannines zijn goed aanwezig, maar hinderen niet bij het proeven.

Een evenwichtige, stevige wijn, met een warme indruk, die vlot drinkt – een goede Rioja zoals je ‘m ook verwacht.

Geschikt bij Spaanse gerechten, ham en kaas en wit vlees.

€5,50 bij Lidl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)