Dec 072018
 

De meesten van ons zullen de bekendere wijnen van Spanje, zoals de Rioja, zeker wel kennen, maar er is in dit land natuurlijk nog veel meer te genieten. Wat wil je ook in een gebied met de meeste wijngaarden ter wereld! Eén van de oudste huizen en wijnproducenten van Spanje vinden we in het Noorden, zuidwest van de Pyreneeën, zo tussen Zaragoza en Bilbao – de streek Navarra. Het bedrijf heet Chivite en is inmiddels aan z’n 11e familie-generatie toe in ruim 3,5 eeuw. Het klimaat en de grond hier geven aan elke druivensoort haast een extra kracht en gloed.

De LeGardeta is gemaakt van de Syrah-druif, dus kun je rekenen op een diep-roodpaarse wijn, kruidigheid en een gepeperde smaak. Dat klopt hier dan ook, en het pepertje is echt stevig aanwezig, zoals wel vaker bij de syrah uit zuidelijke streken. Ook de fruitsmaak van bramen en blauwe bessen vond ik volop aanwezig en het geheel bleef goed hangen in de mond. Net als de flesvorm al aangeeft lijkt de wijn sterk op een goede Rhônewijn, maar dan wat pittiger en krachtiger.
Dit is ook een wijn die een goede, stevige maaltijd als tegenhanger verlangt. Voor liefhebbers van iets ‘hartigs’, dus!

Geschikt bij geroosterde, gestoofde, gegrilde of gerookte maaltijden. Ook bij gekruide groente- of paddestoelschotels en bij harde, jonge kazen.

€8,50 (van 11,-) bij Gall&Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)