Jul 052023
 

Vignerons du Mont Ventoux luidt de oorsprong van deze Franse rosé. Vandaar ook wel de extra aanduiding VMV in bepaalde aanduidingen van de wijn. In deze Tour de France tijd kennen de meesten van ons de vermaarde en beruchte Mont Ventoux wel, waar menig heroïsch wielerverhaal over verteld is. Dit jaar zit de berg dan wel niet in de Ronde, maar gelukkig hebben we deze wijn uit de streek tussen Rhône en Provence. Heerlijk om van te genieten bij zomers onderuit in de luie stoel om de fietshelden op de tv te bewonderen, rechtstreeks of bijv. in één van de nazitten. Er zijn nog zat andere steenpuisten te beklimmen en ook daar zal menig avontuur plaatsvinden. Al dan niet met goede afloop, maar ja… ze willen het zelf, tenslotte!
De wijn is samengesteld uit de druivensoorten Grenache, Cinsault, Syrah en Carignan en dat heeft hier tot een frisse, zachte en goed doordrinkbare rosé geleid. Ik vond ‘m licht kruidig, met een fijn bittertje en indrukken van zomers rood fruit. Het geheel maakt het tot een aangenaam drinken en met 13% alcohol is hij ook stevig genoeg. Super goedkoop is hij niet (meer), maar ja, wat is er het laatste jaar niet duurder geworden?

Geschikt als prima zomerwijn, voor aperitief en bij lichte salades, wit vlees en vis, en ook bij groenteschotels.

€8 bij Jumbo

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)