Jun 232022
 

Nu de zon tot zijn hoogtepunt is gestegen én we ook de bijbehorende temperaturen ervaren, krijgen we allemaal trek in zomerse dranken. De rosé is daarbij wel de zomerwijn bij uitstek. Alleen al door zijn aantrekkelijke kleur geeft deze wijn ons precies dát ontspannen, luie, genietende sfeertje dat we zo onweerstaanbaar vinden.

Deze Pays d’Oc wijn beantwoordt in alle opzichten aan onze verwachtingen. Een mooie zachtroze kleur, maar ook een zomerse geur in je glas en bovendien een verfrissende smaak in de mond. In die smaak vind je vooral aardbeien en rode bessen en daarnaast lekkere mineralen, vaak kenmerkend voor de Grenache Noir druif. Ook iets kruidigs en pittigs als van roze pepertjes kun je bespeuren en dat geeft er een extra fijn accent aan. Ja, daar aan de voet van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk heeft men ook hiermee eens te meer bewezen wat een zorgvuldige opbouw van de wijnbouw vermag, als alle mogelijkheden sterk en volhardend worden aangegrepen.

Gewoonweg een rosé uit het boekje, voor een aantrekkelijke prijs bovendien.

Geschikt om heerlijk los te drinken, en bij hapjes, salades, pasta’s en al dan niet gegrilde groenten en vis.

€6,- bij Jumbo

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)