Sep 102021
 

Steeds vaker ontdekken we wijnen die uit de Franse Pays d’Oc afkomstig zijn. Niet verwonderlijk, want daar heeft men de laatste decennia hard gewerkt om de wijnbouw te verbeteren en daarmee het imago sterk te verbeteren. Dat resulteerde in moderne, biologisch verantwoorde en bovenal heerlijk zuivere wijnen, die vooralsnog tegen schappelijke prijzen verkrijgbaar zijn.

Deze Roche Mazet rosé is er een fijn voorbeeld van. Een licht goud/roze kleur, een geur van rijp zomerfruit, zoals aardbei en abrikoos, en een verfijnde smaak van fris met zacht en zoet vermengd. De wijn is van één soort druif gemaakt, nl. de Merlot en dat is goed te merken in het zuivere evenwicht, de geur en de smaak: een fijn zuurtje en een klein bittertje. Natuurlijk is er geen verdere diepgang te ontdekken, maar dat hoeft bij deze wijn ook niet – hij smaakt zo al uitstekend, vond ik. In dat opzicht kun je stellen dat de Merlotdruif ons eigenlijk nooit teleurstelt.

Geschikt bij: gerechten met wit vlees, groenteschotels. Ook prima los te drinken!

€4,40 bij Jumbo en Online

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)