Apr 212014
 

opstalblushEen schitterend Estate in Zuid Afrika. Dat is het Opstal Estate.  Midden in het hart van “Slanghoek Valley” aan de Breedekloof Wine Route. Je zou zo op het vliegtuig stappen. Van Opstal Estate komt Opstal Blush. Gelanceerd door Wijnimporteur Doorendael en nu voor het eerst is deze rosé uit Zuid Afrika in Nederland verkrijgbaar.

In alle opzichten een lichte rosé. Prachtige zachte kleur waaraan je al kunt zien dat dit een frisse zomerse rosé is. Druiven 70% Syrah en 30% Viognier zorgen voor een fruitige geur en in de mond toch nog net dat beetje pit dat nodig is om het spannend te houden. Lekker sappige wijn met fruittonen en een ronde smaak. Vooral gekoeld drinken op ongeveer 8 graden.

Heel goed als aperitief of bij de lunch (salades) maar ik durf hem ook rustig bij vis te schenken.

Mooi filmpje over hoe deze wijn gemaakt wordt:

Wijnimporteur Doorendael levert uitsluitend aan importeurs, supermarkten, groothandel en aanverwante organisaties. Ik ben heel nieuwsgierig bij welke supermarkt deze wijn als eerste zal opduiken en ik hou het in de gaten want er mag wel een doosje in huis komen van deze overheerlijke rosé.

Adviesprijs € 8,95

  One Response to “Opstal Blush Rosé”

  1. Deze heerlijke wijn kunt u kopen bij Wijnheeren in Wassenaar!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)