Apr 102015
 

pierrebaptiste

Zo met de feestdagen wil je wel eens extra mooie wijn opentrekken, natuurlijk, ook al is die dan iets duurder dan we gebruikelijk voor onze blogjes reserveren. Deze keer viel de eer te beurt aan een mooie Pays d’Oc wijn, Zuid-Frankrijk dus, het van oudsher al bekende gebied, dat de laatste jaren zo enorm verbeterd is en waar men goed aan de weg timmert.

Sinds 1982 maakt de wijn van Pierre Baptiste een uitstekende indruk: een elegante smaak en vol rood fruit. Deze Grand Reserve van 2012 is al niet anders: heerlijk sappig, vol indrukken van zacht rood en zwart fruit plus zachte specerijen. Een volle wijn met een donkerrode kleur en een paarse zweem. In de geur is iets van een lichte rooklucht te bespeuren, wat een lekker pittige sfeer geeft aan de wijn. Ik proefde fijne, zachte tannines en ervoer een soepele afdronk. Allemaal vast te danken aan de Syrah en Grenache druiven, die overigens worden geoogst van verschillende percelen.

Geschikt bij: fijne vleesschotels en groentengerechten. ook bij zachte kaassoorten.

Maar als aperitief, of gewoon los, niet te versmaden!

€14,– bij Wijnvoordeel

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)