Apr 242015
 

winzerkeller

Oostenrijk – iedereen heeft daar zo wel een beeld bij: de bergen, het landschap, de wintersport of juist het zomerverblijf. Maar nog altijd blijft het een beetje een onderbelicht land wat betreft de wijnen, en dat is reuze jammer, want Oostenrijk heeft ook op dat vlak veel te bieden. Inmiddels behoort het tot de best gecontroleerde wijnbouwgebieden met de strengste wetgeving. De wijngaarden liggen in het oostelijke deel en bestaan al sinds de Romeinse tijd.

Het meeste van de wijnen hier is wit, en toch mag je de rode jongens niet verwaarlozen. Zoals blijkt uit deze Zweigelt-wijn , een mooie druivensoort die typisch is voor Oostenrijk. Het wijngebied in kwestie is Andau, tegen de Hongaarse grens aan. Zonnige zomers en koele herfsten hebben hier een fijne, zachtaardige volrode wijn opgeleverd, met een geur en smaak van zwarte bessen en met een kenmerkende rokerige impressie. Vanaf de eerste slok tot en met de laatste, wegsmeltende smaak vond ik dit een beslist uiterst vriendelijke wijn, met hele milde tannines. Mooi in balans.

We moeten dit wijngebied maar goed in de gaten blijven houden!

Geschikt bij: lichte vleesschotels, groentengerechten, milde pasta’s.

€8,- bij Gall&Gall

  One Response to “Winzerkeller Andau Zweigelt 2012”

  1. […] Winzerkeller Andau Zweigelt 2012 […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)