May 122015
 

bajoz

Vaak worden wijnen van één en dezelfde soort druif gemaakt, de zogeheten cépage. Je krijgt in zo’n wijn dan alle specifieke kenmerken van dat druivenras voorgeschoteld en dat heeft zo z’n voor en z’n tegen. Bij een wijn afkomstig van een goedbekende streek en van een goede jaargang kan het een mooi zuivere, eerlijke wijn betekenen, maar anders valt het vaak wat rechtlijnig en oppervlakkig uit. Daarom juist worden vaak twee of meer druivensoorten gemengd om een meer boeiende wijn te krijgen.

Deze Bajoz uit centraal Spanje is zo’n rode wijn van één en dezelfde druif: de tempranillo. Deze levert in dit geval een goed herkenbare wijn op, en die ook wel boeit door z’n smaak en geur van rood fruit en een lichte geur van vanille, maar verder niet spectaculair is. De tannines – het zuurtje – zijn ook duidelijk aanwezig, maar niet hinderlijk, en allicht kun je de wijn ook nog wat jaren bewaren om dit effect mogelijk wat te verzachten.

Zeker voor de zachte prijs is dit niettemin een heel behoorlijke koop.

Geschikt bij: rood vleesgerechten, (gegrilde) groentenschotels en de pittigere kazen.

€4,50 bij Lidl

  One Response to “Bajoz Roble Toro 2013”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)