May 282014
 

poquitomoscato

Steeds vaker zien we wijnen met een lager percentage alcohol op de markt verschijnen. Dat is mooi. Het kan en mag best een beetje minder af en toe. Maar dat wil niet zeggen dat de smaak of het plezier van een glaasje wijn wordt aangetast. Integendeel.

Uit Spanje komt de Poquito Moscato. De naam zegt het al. Gemaakt van de Spaanse moscatodruif uit de regio rondom Valencia. Zonnig en licht zoet. Heerlijke frisse en zeer fruitige smaak. Perzik en abrikoos. Met een klein bubbeltje. Meer zomer krijg je niet in een glas. Het bijzondere aan deze Poquito Moscato is ook dat het in een flesje met een kroonkurk zit. Niet alleen bijzonder maar ook erg handig. En de inhoud is net genoeg. Flesjes van 375 ml dus geen verlies van bubbels omdat er een grote fles opengemaakt is voor twee glaasjes.

Het is een fijne lichte en smakelijke wijn om zo te drinken maar met een ijsblokje en een schijfje limoen maak je er een nog zonniger drankje van. Prima te mixen dus. Wil je meer alcohol? Scheutje rum doet wonderen.
Er is een een Pink variant maar die is in Nederland nog niet gesignaleerd. Zou me niet verbazen als die snel volgt.
Heel handig voor de keren dat je niet direct een grote fles wilt openmaken. Past in de koelbox. En vergeet de flesopener niet.

Drinken bij: High Tea, chocola en zoetigheid, als dessertwijn, bij kaas en zeker ook al aperitief (psssst met ijs en een klein scheutje limoncello).

€ 2,99 bij Albert Heijn

  3 Responses to “Poquito Moscato”

  1. Deze zag ik bij Jumbo met een dikke 50% sticker erop… Het is er ook geen weer voor.

    • Dat moet iets anders geweest zijn denk ik, Poquito wordt alleen maar verkocht bij Albert Heijn!

      • Blij dat je het zegt Gerdien want ik stond ook al raar te kijken. Alleen bij Albert Heijn dus!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)