Dec 082015
 

runningduck

‘Organische’ wijnen zijn er al een aardig tijdje, gewoon om de betere zuivere wijn te vervaardigen én vaak in combinatie met fair trade productie, zodat de lokale boeren er tenminste een betere beloning aan over houden.

Deze strogele witte wijn, met een heel lichte groene toets, geurt en smaakt mooi zoet en licht zuur tegelijk, met een klein bittertje. Lekker verfrissend en dorstlessend. De gebruikte druiven zijn in dit geval niet bekend, maar er wordt wel speciaal vermeld dat er geen zwavel is toegepast bij de productie – altijd meegenomen. Maar dan wil je je wijngaard wel heel schoon houden om teveel vervuiling en aantasting van de druiven tegen te gaan. Vandaar ook o.a. de wilde, rondrennende eenden, die daar blijkbaar aanwezig zijn en allerlei ongewenste zaken opeten.

Deze Westkaapwijn van de Stellar Wijngaarden is het lekkerst als hij niet té gekoeld wordt gedronken: betere geur en smaak.

Geschikt als aperitief en verder bij wit vleesgerechten, salades en groentenschotels.

€6,- bij Plus

  One Response to “Running Duck Organic White 2015”

  1. Een goede wijn maakt een gerecht altijd compleet. Als aanvulling op een lekker recept zal ook deze wijn niet misstaan. En voor €6 kan je er natuurlijk geen bult aan vallen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)