May 022014
 

saintemilionDe grote wijnen van de Franse Bordeaux zijn in de loop der jaren steeds duurder geworden, gemiddeld gezien. Zo ook de Bourgognes, en dat allemaal omdat de wijnen tegen hoge prijzen bijv. naar Amerika vertrekken of andere landen waar ten minste een bepaalde groep lieden goed in de slappe was zit. Lang niet altijd echter vinden we daar ook de echte wijnkenners en -genieters onder. Wel een behoorlijke scheut snobisme. Maar wat moeten WIJ dan, die net zo goed willen genieten van dergelijke kwaliteitswijnen? Nou: goed blijven opletten of er toch niet ergens zo af en toe… !

Deze keer hebben we, heel gewoon bij een heel gewone supermarkt, een uitstekende Bordeaux gevonden, uit de hoofdstreek en met de beste waardering: Saint-Emilion en een Grand Cru. Nee, de wijn is niet van een bepaald château of een belangrijk huis, maar is samengesteld door een groep wijnproducenten uit de streek van de Gironde: l’union de producteurs de Saint-Emilion. En de kwaliteit is prima, echt zoals je van een goede Bordeaux-wijn mag verwachten, dus volle heerlijk fruitsmaken en dito aroma’s, met een donkerrode kleur en een mooi ’aards’ karakter. Misschien net niet zo groots als de gerenommeerde huizen daar, maar dat heeft weer als voordeel dat deze wijn niet superzwaar is, maar een fijne, lichtere toets bezit. En bovendien… die prijs voor zo’n wijn? Met deze warmbloedige kanjer kom ik het weekeinde wel door!

Geschikt bij: rood vlees, barbecue, kazen

€10,- bij Lidl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)