Apr 302014
 

longuedog
Zoals we een poosje terug al vaststelden: opmerkelijk veel wijnen krijgen de laatste tijd een of ander dier op het etiket, al dan niet met een grappig bedoeld kledingstuk aan. Vast en zeker modieus bedoeld en om meer klantjes te trekken. Met zoiets is ook deze wijn beplakt, ditmaal met een leuke teckel op het plaatje. Die getekende teckel is dusdanig lang uitgerekt, dat z’n achterkant er zogenaamd niet op past, maar geen nood: die loopt door op het achteretiket, dus alles komt goed! Met ook nog een Frans/Engelse woordspeling erbij (Languedoc versus Longue Dog) kan het helemaal niet meer op. Nou ja, zolang de inhoud maar in orde is hoeven we ons er niks van aan te trekken. En of het uiterlijk nou echt leuk is, dat moet iedereen maar gewoon voor zichzelf bepalen.

De inhoud dan: een mooie lichtpaars gekleurde, verrassend soepel drinkende Zuidelijke Fransoos, met alle warme gloed van dien. De geur en smaak van bramen veraangenamen het drinken van deze wijn, die in het rood heel licht een toets paars heeft. De tannines zijn opmerkelijk zacht en de wijn heeft een fijne afdronk. Prima nu al te drinken Laat die teckel maar (buik) schuiven!

Gaat goed bij: rood vlees, stoofschotels (zoals deze Franse stoofschotel bijvoorbeeld), barbecue en kazen.

€ 4,90 75 cl. (€1,50 25 cl.) bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)