Apr 162014
 

vinamayorEn dit is dan de derde en laatste speciale Paasblog in de Goede week.
Nogmaals twee rode wijnen, ditmaal in de iets duurdere prijsklasse.

Viña Mayor 2012

Langs de oevers van de Spaanse rivier de Duero, benoorden Madrid, liggen de wijngaarden van de Viña Mayor, waar men er na zo’n 25 jaar voorbereiding in geslaagd is een prima mono-wijn van de Tempranillo-druif te maken. Hij hangt lekker in de mond, bezit een rijk geurend aroma van bessen en vanille en maakt in het algemeen een aangename, zachte indruk.

De wijn gaat goed bij rood vlees, ook van de grill, lamsvlees, groenten en kazen.

€9,- bij Gall&Gall

Recept bij deze wijn: Gesmoorde groente met crème fraîche en kaas


bonicelli
Bonicelli, Chianti Classico 2011

Al jaren staan de Chianti-wijnen bovenin de verlanglijstjes van elke liefhebber, mits het de Classico betreft. Herkenbaar aan het zwarte haantje op het halsetiket als teken van de juiste afkomst en controle (samen met de aanduiding DOCG) hebben deze wijnen zich een prima plaats veroverd in de wijnwereld. Ook deze Bonicelli stelt niet teleur: een krachtige, haast zomerse smaak en geur, en ook hier is een lichte vanille-geur te bespeuren. De diverse druivensoorten, zoals de Sangiovese, zullen hieraan debet zijn. Enige tannines moet je wel kunnen verdragen, maar dan past de wijn ook prima bij de bekende gerechten…:

…rood vlees, ook van de grill, lamsvlees, groenten en kazen.

€7,50- bij Hema

Gewaagd maar het kan bij deze wijn: Kipschnitzel in witte wijn/citroensaus met olijven

Beide wijnen zijn dus verrassend vergelijkbaar qua karakter en toepassing. De kwaliteit van die van de Gall&Gall vind ik een tikje hoger, maar dat is de prijs ook, dus dat klopt bij elkaar. Aan u de keus! Hopelijk gaven de afgelopen drie blogs u een beetje een handvat bij de wijnkeuzes voor de komende Paasdagen. Geniet er in elk geval van, als u kunt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)