Apr 152014
 

chopsenburgersDit is onze tweede speciale wijnblog op weg naar Pasen.
Na de witte wijnen van gisteren zijn ditmaal twee rode wijnen aan de beurt.
Beide zijn uit de bekende Franse wijnstreken afkomstig.

Chops & Burgers, Bordeaux 2012

In de laatste rage om allerlei dieren op wijnetiketten af te beelden doet ook AH graag mee (de nieuwste schapindeling daar al opgemerkt, plus de nieuwe wijnen?). Men heeft nu een wijn laten samenstellen, genaamd naar de vleesproducten waarbij hij goed zal passen: Chops en Burgers, dus entrecote of bieflap en gehaktschijven, begrijpen wij. Uitgezocht door een chefkok uit de Bordeaux en voor 60% uit Merlot en voor 40% uit de Cabernet Sauvignon samengesteld, is hier een lichtpaars getinte rode wijn ontstaan met voldoende kracht en souplesse om inderdaad de strijd met genoemde stevige vleesgerechten te doorstaan. Niet te warm drinken.

De wijn gaat dus goed bij rood (gegrild) vlees, lamsvlees en wild.

€6,- bij Albert Heijn

Recept lamskarbonade en maak daar dan vooral de knoflooksaus van Julia Child bij.

corbieresCorbières, Languedoc 2010

Die fantastische streek van Zuid-Frankrijk tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, rondom Montpellier en Perpignan produceert mooie, ‘warme’ wijnen, meestal rood. De producent Gérard Bertrand is verantwoordelijk voor deze Corbières en heeft een uitstekende, krachtige, en tegelijk milde wijn samengesteld uit de druivensoorten Grenache, Syrah en Carignan. Daar de wijn al uit 2010 stamt is de smaak inmiddels volgroeid en zijn de zuren goed mild geworden. Zeker bij stevige maaltijden komt dit tot zijn recht.

De wijn gaat goed bij stoofschotels, gegrild vlees, tajines en kazen.

€7,50- bij Mitra

Morgen nogmaals twee rode wijnen, dan iets duurder (maar onder de €10,-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)