Apr 012022
 

Die fantastisch mooie Franse rivier de Loire heeft al menig gulle wijn voortgebracht, met name de witte wijnen zijn vermaard en geliefd, bij kenners en pure liefhebbers. Niet te verwonderen dan ook dat er hier in de loop der jaren nieuwe, buitenlandse wijnboeren kwamen opdagen om hun geluk op wijnbouwgebied te beproeven. Niet iedereen zal hierin even goed zijn geslaagd, maar J. Villebois, een landgenoot, is dat zeker wel. Sinds 2004 laat hij langs de Loire fraaie Sauvignon-wijnen het daglicht zien, hierbij natuurlijk geholpen door een puike wijnmaker: Thierry Merlet. Uit de fameuze Sauvignon Blanc druiven worden hier werkelijk smakelijke en rijke witte wijnen geproduceerd, die zelfs met de intussen sterk opgekomen Nieuw-Zeelandse broeders prima kunnen concurreren.

Aantrekkelijk fris en citrusachtig van geur en met een fijn zuurtje in de smaak, als van witte aalbessen en kruisbessen, vormt deze wijn een fijne opmaat tot een goede maaltijd. De zomerse smaak blijft lekker lang hangen. Elegant en voor ieders smaak.

Geschikt bij wit vlees gerechten, groenteschotels, visgerechten; en indien er een kaasplankje toe is: bij lichte geitenkaas.

€9,30 (7,- aanb.) bij Gall&Gall

DrankDrank

 Posted by at 11:48

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)