Nov 172021
 

De Verdejo is aan een opmars bezig en dat is goed te merken aan het steeds bredere aanbod van wijnen die uit deze druivensoort zijn vervaardigd. Het wijnbouwgebied Rueda, ten noordwesten van Madrid (Valladolid), is bij uitstek geschikt om deze druif te telen. Grond en klimaat zijn er blijkbaar perfect voor toegerust. Inmiddels zijn de witte wijnen uit deze regio steeds geliefder bij wijnliefhebbers en dat is goed te begrijpen: zij hebben een goede, stabiele kwaliteit en een aangename smaak en geur.

Deze Gran Villa bezit alle beste eigenschappen, die een Verdejo-wijn kenmerkt. Hij heeft een aangename zoetige en tegelijk frisse bloemengeur. In de smaak vind je tropische bekenden aan, zoals mango en ananas. Maar ook een verfrissend zuurtje als van limoenen valt op, en dat is zeker een bepalende smaak als je deze wijn los drinkt.

In combinatie met lekkere gerechten is dit uitstekend, maar je moet er wel de juiste schotels bij uitzoeken; dan voldoet hij prima!
Kwaliteit/prijs verhouding is ook heel aangenaam.

 

Geschikt bij:(kruidige) visschotels en alles uit zee; (gegrilde) groenten en pasta.

€5,50 bij Jumbo

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)