May 252021
 

Als je per boot de Rijn in noordwaartse richting afzakt, en je bent bij Wiesbaden, Duitsland, aangekomen, dan moet je noodgedwongen opeens een heel eind westwaarts varen. Gedwongen door omringend gebergte maakt de rivier hier namelijk een flinke omweg. Maar niet getreurd, want nu kun je genieten van het passeren van een heel bekend wijngebied: Rheingau. Geholpen door een prima ligging op de zon worden hier allerlei soorten Riesling-wijnen geproduceerd. Allerlei? zullen sommigen misschien vragen, die wijn is er toch alleen maar in ‘zoet’? Nou, dan lopen die lieden toch wat achter en hebben gewoon verkeerde of te goedkope soorten gedronken, want ook droge of middelzoete Rieslingwijn komt tegenwoordig heel veel voor, en is vaak van uitstekende kwaliteit!

Die betere kwaliteit kent deze Riesling van wijnbouwer J. Bäumer ook. Het is eigenlijk een droge witte wijn, maar dan wel eentje waar je allerlei zoet-bloemige geuren en smaken in aantreft, zoals van appel en wat meloen/mango, terwijl er ook licht fris aanwezig is, als van exotisch fruit en een vleugje citroen. Iets mineraals ontbreekt evenmin. Een verfrissende en aangename combinatie en de wijn is bovendien goed geprijsd voor zulke fijne kwaliteit.

Geschikt bij groentegerechten (asperges!), salades, vis en lichte Oosterse gerechten

€7,80 bij Jumbo en online

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)