Apr 162021
 

Zo op het oog lijkt de titel van deze witte wijn erop te duiden dat er een wedstrijdje van de ene vis tegen de andere vis wordt voorzien. Zeker als je het leuke etiket bekijkt, met z’n twee gespiegelde vissen. Dan besef je dat het een Frans gezegde betreft, en dat dan weer terwijl dit een Zuid-Afrikaanse wijn is. Maar het gaat dan blijkbaar over een tegenoverstelling of vergelijking, namelijk (volgens het etiket zelf) die van het sublieme en het surreële. Nou, nou, dat is nogal wat!

Maar eerlijk is eerlijk: de wijn stelt niet teleur, met zijn uitstekende mengeling van drie soorten druiven: Chardonnay, Chenin Blanc en Viognier, vervaardigd door de firma Spier in Stellenbosch. Ik kon alleen de juiste mengpercentages niet terugvinden. De wijn heeft een fijne geur van perzik en citrus, plus een malse smaak van allerlei vruchten, met allicht iets van eikenhout, vermoedelijk van de Viognier. Je mond wordt er goed mee gevuld en ook het nagenieten is volop aanwezig.

 

Subliem versus surreëel – nou ja, dat is wat overdreven allicht, maar laten we zeggen dat het een fijne en reële wijn is, ook goed om los van te genieten. En de prijs is ook fijn en reëel!

Geschikt bij: pasta’s en salades en natuurlijk inderdaad ook heerlijk bij vis!

 

€8,- bij Lidl

DrankDrank

  One Response to “Vis à Vis Chardonnay-Chenin Blanc-Viognier 2020”

  1. very very nice

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)