Mar 172014
 

chablis2012

Hadden we laatst een Chardonnay-met-Viognier wijn in het glas, nu was het de beurt aan een Chardonnay uit de Bourgogne-streek (oftewel de Beaunois, zoals de druif hier genoemd wordt). Opvallend toch, hoe anders dan diezelfde druif kan smaken in deze Chablis-wijnen – da’s elke keer weer een verrassing.
Dat heeft z’n oorzaak in het rijpen op stalen vaten en niet op de bekende eiken vaten, zoals men met de Chardonnay-wijnen gewoon is. Het één is niet beter of minder op zich, maar het bepaalt wel voor een flink deel de smaak en geur.
Soms zijn deze mooie wijnen wel wat overprijsd, maar dat blijft nu eenmaal aan het Bourgogne-wijngebied kleven omdat de streek nu eenmaal erg populair is. Niettemin is deze Chablis goed te doen en bovendien volledig op smaak. Heerlijk ‘mineraal’ van smaak, strogeel met lichte groene waas van kleur. Verder mooi strak in de mond, en een blijvende smaak op een hele prettige manier.

Geschikt bij: kalfsvlees, vis en schaaldieren, schorseneren en asperges e.d.
(opgepast: voor sommige mensen smaakt een Chablis niet altijd goed bij vis)

€ 8,50 bij verschillende supermarkten

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)