Mar 282014
 

villamarianne

Heerlijke ‘bruis’ is nooit weg, natuurlijk, en dit is er nog steeds één.
Enkele jaren geleden werd het opeens een enorme rage: Prosecco. Zomaar ineens was deze Italiaanse bruisende wijn razend populair. Met alle gevolgen van dien: je hoorde er niet bij als je op je feestje geen Prosecco schonk, je kwam in geen restaurant veilig aan het voorgerecht voordat je nagenoeg verplicht een Prosecco had genuttigd, en natuurlijk ontstonden er de extremen in kwaliteit aan beide zijden van het spectrum. Er kwam zowel ronduit bagger als heerlijke verfijnde lichte champagnes op de markt. De ‘deskundigen’ buitelden over elkaar heen om deze drank op te hemelen dan wel af te kraken. De jetset stortte zich op het fenomeen, met alle rare uitwassen die daarbij horen. Kortom: rage!

Nu is alles tot rust gekomen en is ‘Prosecco’ tot de normale gelederen toegetreden. En, zijn er dan nog wel aardige soorten te vinden? Jawel, bijvoorbeeld deze Villa Marianna van de Jumbo, die enkele jaren terug al hoge ogen gooide, tot in ‘Kassa’ aan toe.
Het blijft gewoon een prima wijn in zijn soort, met een mooie, niet al te zoete, bloemige, geur en smaak. De wijn heeft fijne bubbeltjes (da’s altijd een goed teken) en is met 10,5% niet al te sterk. Deze wijn is daarmee prima geschikt als een lekker aperitief of om mee te proosten bij speciale gelegenheden.

Deze wijn moet je gewoon fijn los drinken, vooral als aperitief of feestdrank. Gekoeld.
Wel oppassen met de hoeveelheid prosecco die je drinkt: de wijn bevat relatief veel sulfiet en daar kan niet iedereen goed tegen. Vermijd een zwaar hoofd, naderhand!

ca. € 4,– bij Jumbo


 

ca. €4,- bij Jumbo

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)