Apr 022014
 

grunerveltliner
De Oostenrijkse Veltliner-druif geeft altijd een wat peperige karakter aan de witte wijn die hieruit wordt vervaardigd, meestal samen met een frisse, citrusachtige geur. De wijn lijkt daardoor haast op je tong te bruisen, maar het bevat toch echt geen bubbeltjes. Gigantisch is de lijst met synoniemen van de Veltlinerdruif, in zowel Oostenrijk als Hongarije. Dat zegt wel iets over zijn lange bestaansduur en ook over zijn populariteit. Maar dan wel alleen in deze streken, want in de rest van de wereld zul je deze druivensoort nauwelijks aantreffen. Niettemin zijn de wijnbouwers ter plekke er bijzonder trots op en dat is ook terecht, want men heeft er meestal een goede tot voortreffelijke wijn mee in handen.
De onderhavige Veltliner uit het Kremstal voldoet ook model aan alle eisen. Naast de al gegeven frisheid is er ook nog een licht zoet te onderscheiden, als van ananas. De wijn is bovendien heerlijk dorstlessend.
Heerlijk dus om te drinken op mooie voorjaars- of zomerdagen, lekker gekoeld (maar liever niet ijskoud, want dan komt de smaak en de geur minder tot z’n recht).

Geschikt bij: lichte voorgerechten, als aperitief, bij salades, kip en witvis.

€ 4,–/4,50 bij o.a. Aldi

  One Response to “Grüner Veltliner Krems 2011”

  1. […] van 2012, is een jaartje ouder dan de vorige besproken Veltliner, zie ev. Grüner-Veltliner-Krems-2011 In vergelijking daarmee heeft deze wijn beslist meer tannines, maar dat doet niet af aan het frisse […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)