Aug 152016
 

syrah rose
Wij kregen een heel leuk proefpakket van de Hema toegestuurd met enkele zomerse witte- en rosé-wijnen in een fraaie ‘stoffen’ koeltas. Prima geschikt voor de (aanstaande?) zomerdagen als je erop uit trekt, bijv. naar het strand of naar een lekker stekkie langs een rivier of op een luchtig grasveldje in een park bij jou in de buurt. Of we dit pakket maar wilden testen – nou, dat wilden we wel!

Natuurlijk zijn dit lichte, echt zomerse wijnen, die je dan ook stevig gekoeld mee kunt nemen zonder dat het de kwaliteit erg beïnvloedt. Deels zit de wijn in een gezellige glazen fles met authentieke beugelsluiting. Die vind ik altijd erg leuk en vooral bijzonder praktisch bij gebruik buitenshuis: in één keer zit de fles weer goed dicht, zonder gepruts met kurken of lekkende draaidoppen. Maar ook de plastic broertjes zijn hier van een hele goede strakke kunststofdop voorzien die degelijk afsluit. Je moet dan ook flink je handen gebruiken om de fles de eerste keer op te krijgen. Het kunststof scheelt allicht flink in het gewicht van de fles en dat is ook meegenomen als je je spullen een stukje moet dragen. Ook de koeltas, van fleurig gestreept kanvas met een isolerende binnenlaag, heeft een beste kwaliteit en kan ook in het natste en scherpste zand wel een stootje velen.

De geproefde Syrah Rosé is afkomstig uit het Franse Pays d’Oc, in het zuiden, een gebied dat de laatste paar jaar sterk in (her)opkomst is, na een krachtige algemene aanpak van wijngaarden en methoden van wijnmaken. We schreven er al eerder over. Een mooie lichtroze kleur met een gouden inslag en een bloemige geur en smaak verraden de druivensoort syrah, die altijd goed is voor aangename, zachte wijnen. Een lekker zuurtje begeleidt een smaak van zomerse rode bessen en andere vruchten. Alles bij elkaar is dit precies de geschikte wijn voor een licht en luchtig verblijf buiten!

Er is ook een biologische Tempranillo rosé onder de naam ‘Buiten’, zeer toepasselijk natuurlijk. Dat de wens op de Syrah-wijn maar gauw alsnog mag uitkomen: ‘Let’s enjoy a fabulous summer’.

Goed bij: lichte salades, witvleesgerechten en vis; als aperitief en ‘gewoon los’.

€5,50 (syrah) €4,50 (tempranillo) bij Hema
(€10,- voor de koeltas, voor zover nog op voorraad!)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)