Sep 062016
 

rochesrosesOok tijdens de lopende versie van de Vuelta (dat is wielrennen, voor wie het niet mocht weten, in Spanje dit keer – ja, je weet het maar nooit!) heb ik zo wel eens behoefte aan een heel eenvoudige, rechttoe-rechtaan rosé, bijvoorbeeld om daar tijdens die geweldige etappes over de bergen en door de verhitte streken van te genieten, onderuit liggend op stoel of bank met allerlei lekkers onder handbereik.

Wel, hier is er zo eentje. Een Franse rosé, maar die smaakt in deze Spaanse weken wel. Dat deze wijn uit de Provence zelf komt zie je al aan die kenmerkende bleekroze kleur met goudgele inslag. Samen met de frisse en lichte smaak als van aalbessen en dergelijke vruchten, en met een haast zomerse bloemengeur, vormt het werkelijk een zomers geheel. Dit is zeker geen complexe wijn en ook geen rosé die lang blijft hangen, nee, maar hij is uitstekend geschikt voor de zomermaanden en -avonden (ja, de zomer loopt best nog eventjes door, hoor!) en ook bij lichtverteerbare maaltijden en alle fantasiehapjes die je wellicht samenstelt voor als het ‘niet-te-moeilijk’ moet zijn.

Zeker ook goed voor mensen die van licht en luchtig houden en eigenlijk niet zulke wijndrinkers zijn. Tipje: zoals ik al vaker heb vermeld: gekoeld maar niet TE koud drinken, dan komen geur en smaak veel beter tot z’n recht!

€6,- bij Lidl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)