Nov 062017
 
Mas Compagne Rosé 2016

Mas Compagne Rosé 2016

Ook Frankrijk blaast tegenwoordig graag z’n partijtje mee op het gebied van biologische wijnbouw, en met name de Languedoc-Roussillon streek is daarin voortrekker geworden. Er wordt daar veel aandacht besteed aan de zuiverheid van de druiventeelt, de productie en verdere milieu-handelingen, zoals het vermijden van chemische bestrijdingsmiddelen.
Deze Mas Compagne is een fraai voorbeeld van de kwaliteit die daarmee inmiddels bereikt wordt. De wijn is samengesteld uit de Syrah- en de Caladoc-druif. Na zo’n 30 à 40 jaar biologische teelt mogen de resultaten er ook wel zijn. Haast geelroze van kleur in je glas, als een bloemig weiland met wat lavendel in je neus, en als een fruitmand met o.a. aardbeien, abrikozen in je mond. Zo komt deze rosé op mij over. Er is een mooie balans tussen de smaken: stevig maar niet zwaar, fris en een beetje peper, maar niet zuur. De smaak blijft ook fijn hangen in je mond en dat vind ik altijd erg prettig: nagenieten!

Geschikt als aperitief, bij hapjes vooraf, bij salades (vooral met vis of zeevruchten) en sowieso bij vis (ook bij tonijn)

€7,50 bij Gall&Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)