May 142018
 

cabel grisDe grote wijnstreek van de Languedoc in Zuid-Frankrijk beslaat zo’n beetje 300.000ha, tussen Nîmes en Narbonne. Vooral de ruige ondergroei hier, de bekende garrique, betekent ook voor de grond en de daarop gekweekte druiven een aparte smaak en cultuur. Talloze stadjes en gevarieerde terreinen kun je hier terugvinden tussen de vele wijngaarden met vooral blauwe druivenrassen: carignan, grenache, mourvèdre, syrah. Door die diverse soorten te mengen verkrijgt men vele, soms zeer verrassende, wijnen.

Deze Cabel-wijn is zo’n samengestelde wijn, een rosé met een lichtroze, heel licht zalmkleurige tint. De geur is van frisse bloesems en zomervruchten, en dat zet zich voort in de smaak van de wijn. Daarnaast is er een fraaie balans tussen zoet en zuur, die beide heel subtiel zijn. Fijne citrus- en perziksmaken vond ik terug in de smaak en ook iets van aardbeien, vooral als de smaak begint weg te trekken in je mond.

Een zachtmoedige rosé, die zeker iedereen kan behagen.

Geschikt bij: salades, kip of kalkoen, vis, licht gegrild vlees.

€4,80 – € 8,- bij Sligro en online-wijnhandels

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)