Sep 072018
 

Zuid-Spanje, Murcia, zo tussen Valanciana en Andalucía in, aan de Middellandse Zee. Hier kun je van nature een warm klimaat verwachten en ook de invloed van zee tegelijk. Dat daaruit goede wijnen kunnen voortkomen mag niemand verbazen. Meer aan de noordoostkant van de provincie Murca ligt de gemeente en het wijngebied Jumilla op zo’n 600m. hoogte en daar komt deze wijn Flor de Zalín vandaan. Het is er dor, bergachtig en heeft een kalkstenen bodem.

De wijn is vervaardigd van de Monastrell-druif, die trouwens elders meer vertrouwd bekend is onder de Franse naam Mourvèdre. Hier in Jumilla is juist deze druivensoort weer nieuw leven ingeblazen, dankzij de inzet van enkele wijnboeren, die na de druifluisaanval van eind vorige eeuw (ja, toen alsnog!) niet bij de pakken gingen neerzitten. Zo spelen zij sinds de eeuwwisseling weer een hartig woordje mee. Omringende provincies zijn ook op de goede weg.

Wat betreft de wijn zelf: het lijkt wel of je de zomer en de gloed van deze streek kunt proeven: een rosé met smaken van aardbeien, kersen en zelfs wat meloen. Heerlijk fris en opwekkend, met een mooie balans tussen zoet en zuur. Verrukkelijk in de zomer!
Deze wijnen verdienen dus onze aandacht en hoop op nog betere resultaten!
Het moderne, gestyleerde etiket vind ik een bonus.

Geschikt als los te drinken wijn, en bij wit vlees gerechten of lichte salades.

€5,- bij Supermarkten en Online

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)