Jun 032019
 

Bij Le Bon BIB (BIB = Bag In Box) wilde men graag een hele goede rosé in het assortiment en het is ze gelukt! Een rosé de Provence van hoge kwaliteit afkomstig van Château Montaud waar de familie Ravel al drie generaties in de wijngaarden werkt en deze prachtige rosé maakt.

Al in 600 voor Christus waren het de Grieken die in dit gebied besloten wijn te gaan verbouwen. De Grieken stichtten er de eerste steden en ze dronken graag een glaasje wijn. Maar ja, aanvoeren vanuit Griekenland was gevaarlijk. Zodoende is de wijnbouw in dit gebied ontstaan. Onder het Château Montaud zijn de resten van een hele oude Romeinse villa aangetroffen met een wijnpers. Bewijs dat er al heel lang wijn gemaakt werd op deze plek.

De familie Ravel werkt op een heel duurzame manier en veel van het werk aan de wijnstokken wordt met de hand gedaan en men controleert nauwgezet het hele proces van begin tot eind. De druivenrassen Syrah, Grenache en Cinsault zijn terug te vinden in deze heerlijke rosé de Provence.

Naast het feit dat het een lichte en frisse rosé is mag je hem ook gerust stevig noemen. Perzik en kruiden voeren de boventoon. Een wijn die uitermate geschikt is als aperitief maar zeker ook niet misstaat bij een Aziatische maaltijd. Serveer hem altijd koel. Persoonlijk vind ik hem het lekkerst als hij net iets kouder is dan volgens de regels zou moeten.
Met de zomer voor de deur is het fijn om een brede keus te hebben uit de betere BIB-wijnen. En het selecteren van die wijnen kun je gerust aan Le Bon BIB overlaten.

 

3 Liter BIB Vignobles Ravel rosé de Provence – Le Bon BIB – €22,–

Deze blog kwam tot stand in overleg met LeBonBib.
Andere BIB’s van Le Bon BIB die besproken zijn:

Côtes de Gascogne Domaine de Ménard, Bag-in-Box

Château Cabezac Rouge, Minervois, Bag-in-Box

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)