Jul 012019
 

Met het huidige zomerweer kijken we graag uit naar een goede en goed geprijsde rosé. Daarbij maakt het wat mij betreft helemaal niet uit of het daadwerkelijk 35º buiten is, of toch weer krap 20º, als de wijn maar lekker smaakt (en ook lekker betaalbaar is, altijd prettig!).

Deze Jeantel valt daar zeker onder. Afkomstig uit de Franse Pays d’Oc, die reeds oude wijnstreek waar men de afgelopen decennia hard aan de weg heeft getimmerd om alles minstens één niveau op te werken. Dat is gelukt en de resultaten zijn er wel naar. En toch blijven de prijzen tot nu toe zeer aanvaardbaar – dat verkoopt allicht ook makkelijker.

Villa Jeantel is samengesteld uit de Grenache, Cinsault en Mourvèdre en geurt en smaakt naar rood en exotische fruit. Ik bespeurde ook iets van meloen. De wijn heeft een mooie balans tussen zoet en zuur en geeft al bij al een zomerse sfeer. Voor een rosé maakt hij een behoorlijk stevige indruk; bij een 12,5% alcoholgehalte is dat een prima wijn als aperitief. Ook geschikt bij vis, (gegrilde) groenten en bij pizza’s en salades.

Natuurlijk wel gekoeld drinken, maar nooit té. Aldus geniet je het best van geur en smaak.

€9,- (aanb.: 2e halve prijs) bij Gall&Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)