May 262020
 

Altijd word ik blij als er lieden opstaan om een oud of verwaarloosd wijndomein op te kopen en nieuw leven in te blazen. Met vaak heel veel moeite en geld en na soms diverse teleurstellingen, wordt een geheel nieuw bedrijf opgebouwd, vaak met zeer verrassende resultaten. Je moet het lef en het uithoudingsvermogen maar hebben!

Dit huis van l’Amaurigue is daarvan een voorbeeld, want sinds 1998 is dit vervallen huis overgenomen (door een vaderlander dit keer) en tot verse bloei gebracht. De onderhavige rosé behoort tot de betere successen van dit vernieuwde huis, een fijne, evenwichtige rosé, die graag uitnodigt tot nóg een glas. Opgebouwd uit de druivenrassen Cinsault, Grenache en Syrah en na voorzichtig oogsten en persen zorgvuldig in de juiste verhouding gebracht, demonstreert deze wijn hoe je dan tot een fris, elegant resultaat kunt komen.

In de smaak vallen smaken van grapefruit en framboos te ontdekken, waarbij de tannines zich gelukkig rustig houden en in evenwicht blijven met het zoet. Een uitstekende voorjaars- en zomerwijn, waarmee het vernieuwde domein eer inlegt.

€11,- (€9,- met korting) bij Gall&Gall en online.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)