Apr 152019
 

Heerlijke voorjaars- en zomergeuren stijgen op, zodra ik deze witte Côtes de Gascogne uit het tapkraantje in mijn glas heb laten stromen.

Jawel: een tapkraantje, want dit is weer zo’n uitstekende ‘wijn in een doos’ van  Lebonbib, ofwel ‘de Goede Bib’, een nieuwe, goede online leverancier van de betere wijnboxen. Laatst heb ik van deze leverancier al een blog gemaakt van een goede bag-in-box: Château Cabezac Rouge Minervois Bag-in-box en daaraan wil ik nogmaals aandacht besteden.

In hun online-winkel tref je een aantal goede wijnen-in-box aan, die allemaal goed betaalbaar zijn én prima van kwaliteit – een welkome aanvulling op het bestaande assortiment in de handel. Bij LeBonBIB wil men werkelijk de betere wijn presenteren, al wordt die dan in een doos gepresenteerd. De overigens fraai opgemaakte dozen hebben logischerwijs het voordeel, dat je in één keer een flinke hoeveelheid wijn aanschaft. De prijzen zijn bovendien erg voordelig, zeker als je die omrekent naar de prijs van een normale wijnfles.

Voor wie het nog niet mocht weten: de kunststof binnenzakken van zulke dozen hebben een handig, uitklapbaar kraantje, waarmee je de wijn vlot in je glas laat stromen. Extra voordeel: er komt geen buitenlucht in de binnenzak retour, waardoor de wijnen na opening wekenlang goed blijven.

Zoals al gezegd ruikt deze witte wijn uit Zuid-West Frankrijk, de streek van de Gascogne, aantrekkelijk naar voorjaarsbloesem. Strogeel van kleur en verfrissend op de tong; een fijn zuurtje in afwisseling tot het zachte zoet van de druivencombinatie van Colombard met Sauvignon Blanc. En ik trof er ook nog een fijne minerale smaak plus een lichte kruidigheid in aan. Al bij al een aantrekkelijke, evenwichtige wijn, waarmee je zeker ook met Pasen goede sier zal maken, met name bij een ruime Paasbrunch of een andere grote tafel – ideaal ook voor de ‘zelfbediening’ van de staande gasten! Voor een mooiere presentatie kun je altijd wat wijn in een karaf of fles tappen en daarmee inschenken.

Wat keuze van gerechten betreft, kan deze wijn heel goed bij alle wit-vlees gerechten, salades (tomaat!), gazpacho, bij alles uit zee en alle vegetarische schotels.

Trouwens: ook lekker als aperitief, denk ik zo, ook als later in het jaar de temperaturen weer hoger oplopen!

€21,- (3L), zie: Côtes de Gascogne Domaine de Ménard

Deze blog kwam tot stand in overleg met LeBonBib.

  2 Responses to “Côtes de Gascogne Domaine de Ménard, Bag-in-Box”

  1. […] wijnblog van Culinette is erg te spreken over onze witte Côtes de Gascogne van Domaine de Ménard. Een aantrekkelijke, […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)