May 292019
 

Aspergetijd! Heerlijke jaargetij om te genieten van die blanke verrukkingen, vind ik. Mits ze natuurlijk degelijk geschild zijn (want niemand vind een snavel vol schilletjes aangenaam!) én allicht goed voorzien van een lekkere Elzasser.

Zoals bijv. deze Pinot Blanc, ‘huismerk’ van een bekende supermarkt. Een aantrekkelijke geur van citrusvruchten en van fruitbloesem gaat vooraf aan een frisse en tegelijk zachte smaak van de Elzasser wijnen. Ook een aangenaam zuurtje vond ik present. Deze wijn is, mits gekoeld (maar niet té!) ook fijn om buiten te drinken, bijvoorbeeld voorafgaand aan zo’n zalige asperge- of visschotel!

Jazeker bestaan er nóg wel betere Elzassers, maar voor deze prijs? Dit is gewoon een hele goede prijs//kwaliteits verhouding. De wijn is een AOC uit Turkheim, één van de vele bekende streken in de Elzas waar men ook een heleboel grand cru wijnen produceert.

Geschikt bij: Asperges, alles uit zee en ook bij meer hartige groenteschotels; ook goed als aperitief te drinken.

€5,30 bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)