Jun 212019
 

Nieuw-Zeeland en de Sauvignon Blanc druiven… het is inmiddels een vermaarde combinatie, die telkens weer weet te verrassen. In nog geen halve eeuw hebben de wijnvalleien op het Zuidereiland een indrukwekkende opkomst beleefd, die intussen is uitgemond op meer dan 10.000 ha. grond. Het lokale klimaat met zijn scherpe afwisseling in temperaturen tussen dag en nacht zorgt ervoor dat de druiven rijke aroma’s ontwikkelen, die je ook goed proeft in de wijnen.

Deze wijn van de Sauvignon Blanc is een prachtig voorbeeld van de mooie resultaten die hier bereikt worden: een strogele kleur en heerlijk fris met tropisch fruit in geur en smaak. Daarnaast met een fijne kruidigheid, zonder dat het allemaal overweldigend wordt. Licht gekoeld is dit een wijn om heerlijk apart te drinken, wél met het ‘gevaar’ dat je ervan blíjft drinken, vind ik.
Een zeer aantrekkelijke, uitgebalanceerde wijn, zeker bij zomerse temperaturen aan te bevelen, en al helemaal zolang de wijn in de 2-voor-1 aanbieding zit (als de voorraad nu al op mocht zijn, dan gewoon uitkijken naar de volgende gelegenheid!).

Geschikt bij lichte pasta’s en groenteschotels, bij vis- en schaaldieren en als aperitief

€12,60 (aanb.: per 2) bij Gall&Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)